Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Komen > Špacapanova hiša kulinaričnih užitkov

Natisni Pošlji-prijatelju

Špacapanova hiša kulinaričnih užitkov

Komen 85, 6223 Komen
tel.: 00 386 5 766 04 00

 


Špacapanova hiša kulinaričnih užitkov - predstavitev

V Špacapanovi hiši že več kot 40 let skrbimo za promocijo in razvoj kraške kulinarike. Začetki segajo v leto 1973, ko smo Špacapanovi prevzeli staro vaško gostilno ob glavni cesti v samem jedru Komna.

Naša kulinarika temelji na prvovrstnih kraških surovinah, ki jih večinoma pridelujemo sami, na domačem vrtu, v domačem vinogradu. Česar ne vzgajamo sami, pa dobavljamo od lokalnih pridelovalcev. Filozofija naše kuhinje je preprosta – iz najkakovostnejših lokalnih sestavin ustvariti najboljše okuse. Okuse in zgodbe prepletamo in združujemo v harmonijo na čisto vsakem krožniku, ob vsaki jedi, ki jo postrežemo gostom.

V zadnjem času smo zelo posodobili ponudbo, saj je v kleti pod gostilno nastala zorilnica za domače salame in pršute, v stari kraški štirni verjetno prva zorilnica sirov s kontrolirano vlago in temperaturo, vinoteka z vsemi najboljšimi slovenskimi in zamejskimi kraškimi vinarji ter nekaj posebneži iz drugih okolišev. Zraven vsega pa še prostor za predelavo žganja, predelavo vina v lesenih sodih in steklenih flaškonih ter zorilnica za kise. Zunaj je urejen zeliščni in letni vrt, kjer, tudi v najbolj žgočem kraškem soncu, ni prevroče. Obhod končamo v sobah, kjer si lahko gostje spočijejo v prijetnih vonjavah kraških zelišč ter sivke.

V Špacapanovi kuhinji nastajajo unikatne jedi s popisom šefa kuhinje Aga Špacapana. Jedi, ki govorijo zgodbo in nas popeljejo na kulinarično popotovanje o kraški deželi, njenih ljudeh ter ljubezni, ki nas povezuje z naravo. Zgodba je prepričala že mnoge domače ter tuje goste in novinarje, Kulinarični kritik Tomaž Mencinger ji je v Nedelu podelil najvišjo oceno petih sončkov »nepozabno doživetje, najboljše v Sloveniji« s pripisom »tej kraški ljubezni se je treba prepustiti«. Prepustite se ji tudi vi.

ŠPACAPANOVA HIŠA

 
 


Če vam je všeč Špacapanova hiša kulinaričnih užitkov, si poglejte tudi: