Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Vodiška planina

Natisni Pošlji-prijatelju

Vodiška planina

 
 

Izhodišče: Lancovo, Kamna Gorica

 • Dolžina poti:
  26.0 km
 • Čas poti:
  02:30:00
 • Zahtevnost:
  Srednja
 • Podlaga:
  Makadam, Gozdna

Opis poti

Kolesariti lahko začnemo kjerkoli v Lipniški dolini, pa tudi Bled, Lesce in Radovljica niso daleč, samo malo več kilometrov je potrebno narediti tako rekoč po ravnini. Tokrat sva začela v Kamni Gorici iz preprostega razloga, izogniti se asfaltu po zaključku izredno lepega spusta. Na Zgornji Lipnici zavijemo na cesto za Talež oz. Jelovico. Ta glavna prometnica na planoto ima zelo dobro označeno pot vse do Partizanskega doma na Vodiški planini, zato se preprosto prepustimo smerokazom, najprej do Goške Ravni in nato do Vodic. Vzpon traja približno uro in pol, pač odvisno od sape. Za tiste užitkarske kolesarje je kar nekaj postojank (Talež, Goška ravan in Vodice), kjer lahko zgubijo nekaj minut. Za bolj pustolovske kolesarje, pa je pot do Vodic lahko čisto drugačna in poteka po eni od številnih poti na Jelovici. Vendar v zadnjem primeru velja OPOZORILO, brez dobre karte nikamor. Poznam jih namreč kar nekaj, ki so se »zaciklali« na planoti, kjer so vsa križišča enaka. Po počitku na Vodiški planini se spustimo po planini na zelo dober kolovoz naravnost proti kamnolomu in Kamni Gorici. Odcepi so na vse smeri, mi se držimo bolj zvoženega ozkega kolovoza. Po približno petih minutah pridemo do smerokazov za Kropo in Kamno Gorico. Pravilna sta oba le pri prvem se moramo kasneje držati bolj levo, pot je manj strma, pridemo pa tako ali tako kasneje na isto pot. Paziti je potrebno, da kasneje ne zavijemo desno proti Kropi. Odcep proti Kamni Gorici je bolj strm in tehnično zahteven, vendar v celoti zelo lepo vozen. Kolovoza je kar prehitro konec in pridemo do gozdne ceste. Po njej izpeljemo dve serpentini in nato zopet na levem ovinku- desno nazaj v gozd. Tu nas čaka kratka prečnica in malo slabši kolovoz, vendar prav tako lepo vozen. Proti koncu se desno, po slabše vidni poti, izognemo vsaj delu izredno mokre poti, ki pa nas mimo Miklavževca pripelje do glavne ceste v Lipniški dolini. Za tiste, ki niso ljubitelji gozdnih spustov pa še vedno obstaja varianta po cesti skozi kamnolom in v dolino.


Tura ki nas popelje preko planote Jelovica, skoraj do njenega vzhodnega roba. Poteka po gozdni cesti in je zato primerna tudi za vroče poletne dni. Spust proti Kamni Gorici je zelo tekoč in hiter, podlaga pa je izvrstna.

Radovljica - Kamna Gorica - Lesce

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)