Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Suha-Visoko-Breg-Suha

Natisni Pošlji-prijatelju

Suha-Visoko-Breg-Suha

 
 

Izhodišče: Suha pri Predosljah (GPS TREK)

 • Dolžina poti:
  6.8 km
 • Čas poti:
  00:25:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam
 • Višinska razlika:
  33 m

Opis poti


Z avtom se pripeljete do Predoselj, kjer zavijete proti Suhi. Parkirate lahko pri tamkajšnji cerkvi, nato pa ob prvi priliki zavijete proti polju in že je pred vami makadam pot, ki vodi do Visokega. Pot je deloma na prostem, deloma pa se peljete skozi gozd, ki v toplih dnevih deluje prav osvežujoče hladno. Na desni strani je možno zaviti z glavne poti (mimo rampe) na desno navzdol, kjer se nahaja precej popularen piknik prostor z lepim tolmunom. Pot nadaljujete naprej proti Visokem, se peljete čez lesen  most in zavijete levo. Tu je manjše novo naselje hiš, na koncu katerega se še vedno držite leve strani in že ste na makadam poti mimo športnega parka Rapa, ki je na vaši desni strani. Tu je tudi manjša brunarica, otroška igrala, sicer pa je veliko športnih površin za odbojko, tenis in nogomet. Na levi strani teče reka Kokra, ob njej pa so ves čas poti tudi klopi, če bi želeli malce počiti. Pot je mirna - srečamo lahko družine na sprehodu, na kolesih ali pa posameznike, ki tam sprehajajo pse. Če pogledate na desno, se lepo vidi Krvavec in vas Hotemaže pod njim. Mi pa se ves čas vozimo naravnost, teren vmes postane malo bolj grob (večji kamni na gozdni poti), a kmalu pred nami zagledamo glavno (asfaltirano) cesto. Zavijemo na levo, čez most proti vasi Breg. Pred nami je edini manjši vzpon na poti, na vrhu katerega se peljemo naprej po levi (desno vas pot pripelje do Preddvora). Pred sabo kmalu ugledamo turistično kmetijo Ušlakar, na njihovem vrtu pa lahko opazujemo tudi domače živali kot so koze in osli. Držimo se asfaltne poti do gozda, kjer imamo pred sabo tri možne makadam poti. Odločimo se za srednjo. Gozdna pot je dokaj lepa in že po nekaj minutah pred sabo zagledamo ograjo. Prišli smo do poti okrog Brda. Zavijemo levo, nato pa desno (ves čas se držimo ograje), se peljemo čez manjši mostiček, nakar pred sabo zagledamo veliko drevo, pod katerim je klop in prostor za parkiranje koles. Na tej točki zavijemo levo proti Suhi. Poljska pot je v poletnih mesecih obdana s koruzo, zato lahko naletimo tudi na kakšno srno, ki jo bo prečkala. Peljemo se mimo dveh manjših lesenih hiš in že je pred nami znak z napisom Suha. Po cesti se peljemo do prvega cestnega ogledala, kjer zavijemo levo, čez manjši potok in že je pred nami cerkev.

Tik preden se pripeljemo na Visokem iz gozda, je na desni strani čez gozdno pot postavljena rampa - če bi se zapeljali navzdol pridemo do lepega piknik prostora z majhnim tolmunom. Ob poti je tudi Športni park Rapa Visoko, ki služi kot postanek mnogim kolesarjem, imajo pa tudi igrala za otroke. Do Brega je na levi strani veliko klopi za oddih in občudovanje reke Kokre, lahko pa se v njej v vročih poletnih mesecih tudi malo osvežite. Na samem Bregu pa je turistična kmetija, kjer lahko otroci opazujejo domače živali kot so koze in osli, ki se pasejo na vrtu. Na zadnjem delu poti (od ograje okrog Brda pa do Suhe) pa lahko srečate tudi kakšno srno.

Ne pozabite na čelade za otroke!

Kranj

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)