Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Rdeča

 
 

Izhodišče: Trebnje

 • Dolžina poti:
  47.2 km
 • Čas poti:
  00:00:00
 • Zahtevnost:
  Težka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

Start v Trebnjem, vožnjo nadaljujete od cerkve v smeri proti Mirni. V glavnem križišču pri tovarni Labod zavijete desno proti Mirni Peči. Pridete v Dolenjo Nemško vas, kjer pri trgovini zavijete levo proti Poljanam. Vožnjo nadaljujete mimo osnovne šole in naravnost proti Poljanam skozi vas Jezero. V križišču v Dolenji Dobravi zavijete desno po glavni cesti. Nato pripeljete na vrh klanca nad parkiriščem in se spustite do Poljan, kjer v križišču zavijete levo. Pot nadaljujete skozi gozd do naslednjega križišča na vrhu klanca, kjer se spustite po glavni cesti v dolino do Ornuške vasi, kjer v križišču pri gasilskem domu nadaljujete vožnjo naravnost proti Mirni vasi (smer Šmarjeta). Vozite po glavni cesti skozi vas Štatenberk skozi križišče naprej po glavni asfaltirani cesti in nato levo na makadamsko cesto. Po 600 m zavijete še enkrat levo, nato desno za Cikavo in po nekaj desetih metrih na asfaltirani cesti še enkrat desno, po enem kilometru pa na levo. Nato se povzpnete na Blečji Vrh in po spustu zavijete levo na glavno cesto. Peljete se skozi Drečji Vrh, dokler ne pridete do glavne ceste za Trebelno, kjer zavijete levo, mimo cerkve Sv. Petra (kostnica). Pripeljete se na Trebelno, tu zavijete desno proti Zabukovju ( tabla ). Peljete naravnost skozi Dolenje Zabukovje, skozi obe naslednji križišči peljete naravnost. 200 m po zadnjem križišču se začne makadam. Potem v križišču zavijete desno, v dolino proti Debencu (tabla na desni strani na drevesu, zakrita) in še enkrat desno za kočo na Debencu. Po nekaj metrih zavijete levo v klanec po glavni makadamski cesti do koče na Debencu. Potem zapeljete desno in po 300 m levo v dolino, da pridete nazaj na pot, po kateri ste prišli na Debenec. Nato zavijete desno in po 1 km pripeljete na asfalt. Začne se spust, skozi križišče se peljete naravnost proti Gradišču, v naslednjem križišču pa zavijete levo proti Trebnjem skozi Gradišče mimo zidanic. V križišču v dolini greste levo, v Rodinah pa takoj desno na makadam, skozi gozd ter spet desno, da si ogledate kapelico v Lanšprežu. Približno dva kilometra je vožnje po makadamu, nato pa zapeljete na asfalt in v križišču na Gomili zavijete levo proti Trebnjemu po glavni cesti mimo vasi Dol.


1 Galerija likovnih samorastnikov v Trebnjem 2 trebanjski grad ( v letih 1799 in 1812 dom Friderika Barage ) 3 ž.c. Marijinega Vnebovzetja v Trebnjem 36 p.c. sv. Antona Padovanskega na Blečjem Vrhu 37 p.c. sv. Petra v Gorenjem Mokronogu 38 kapela sv. Mihaela s kostnico v Gorenjem Mokronogu 32 kapela Petra Pavla Glavarja v Lanšprežu 39 pohodne poti na Debenec 40 vinorodna območja Gradišča 42 ž.c., sv. Tilna v Mokronogu.

Trebnje

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)