Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Po samotni Grofiji

Natisni Pošlji-prijatelju

Po samotni Grofiji

 

Izhodišče: Lesce

 • Dolžina poti:
  23.0 km
 • Čas poti:
  01:40:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam, Gozdna

Opis poti

Kolesariti lahko začnemo v katerem koli kraju v Blejsko-Radovljiškem koncu. Sam sem štartal doma in se izogibal asfaltni podlagi, kar se je dalo. Tako sem se odpeljal mimo letališča Lesce, čez "Kležnk" do križišča s Cesarsko cesto, ga samo prečkal in se odpeljal do Zgoše. Od tu mimo osnovne šole do trikotnega polja pod gradom Kamen. Držimo se desne strani polja in pridemo do težavnega makadamskega vzpona. Na srečo je kratek in samo eden izmed dveh malo večjih vzponov na celotni poti. Takoj po stiku makadama z glavno cesto zavijemo z le te desno na makadamsko cesto. Po kratkem nezahtevnem vzponu pridemo do stičišča te poti z gozdnimi potmi. Tu se pripravimo na izjemno prijeten hiter a ne prestrm spust po gozdni poti. Vseskozi se držimo levih odcepov oziroma poti ki je malo bolj nadelana. Označeno seveda ni, izgubiti pa se tudi ne morete. Po enkratnem gozdnem spustu pridemo na slabo cesto in na njej zavijemo levo. Čeprav cesta postane ožja in bolj strma ji sledimo in pridemo v dolino potoka Peračica. Po dolini sledimo makadamski cesti , ki se vseskozi spušča. Prečkamo potok, in nekaj travnikov. Na koncu sledi še drugi malo večji vzpon da nekdanjega smetišča na Črnivcu. Na asfalti cesti se držimo desno in po nekaj sto metrih zopet pridemo na makadam, ki pa ga po nekaj sto metrih zapustimo in na levo odpeljemo po kratkem gozdnem spustu do vasi Spodnji otok. Na začetku vasi zavijemo okoli prve hiše in se po kratkem a strmem vzponu dvignemo do čudovite cerkvice Sv. Janeza Krstnika. Od tu nadaljujemo po gozdni poti vseskozi v smeri proti zahodu, prečkamo drugo pot in tako po gozdu in malo manj izraziti poti, ki pa je vseskozi prevozna, pridemo do Dvorske vasi, kjer pa se zopet začne iskati poti, ki niso asfaltirane in posledično tudi niso prometne.


Gorsko kolo in ostala oprema.


Kratka izrazito XC tura z malo vzpona in izredno lepimi gozdnimi spust po samotnih gozdovih pod Dobrčo. Primerna je v vseh letnih časih primernih za kolesarjenje, predvsem kot kratka hitra tura po napornem delu v službi, ali začetna tura za nabiraje kondicije.

Lesce - Radovljica - Begunje na Gorenjskem

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)