Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Dom v Tamarju

Natisni Pošlji-prijatelju

Dom v Tamarju

 

Izhodišče: Kranjska Gora

 • Dolžina poti:
  23.0 km
 • Čas poti:
  01:30:00
 • Zahtevnost:
  Srednja
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

Za začetek ture sem izbral Kranjsko Goro, od koder sem se po urejeni kolesarski poti odpravil proti Ratečam. Na koncu kolesarske poti ( v Ratečah ), zavijte levo ( table RTV dom , slap Nadiža...), kjer vas pričaka 1,5km manjšega vzpona proti Planici. Na vrhu tega vzpona, boste na desni strani zagledali skakalnice, tudi našo velikanko, ki pozimi gosti najboljše skakalce in letalce, ter RTV dom, kjer vas postrežejo z hrano in pijačo. Od doma naprej sem se odpravil proti domu v Tamarju. Ta del poti je makadamski, ne preveč zahteven z krajšimi in lažjimi vzponi ter spusti. Med vožnjo lahko občudujete lepoto narave ter okoliške vrhove. Ker pot od doma naprej ni zahtevna sem bil kar hitro pri domu v Tamarju od koder imate res lep razgled na Tamar. Sam sem si šel ogledati še slap Nadiža, ki se nahaja 300m preč od doma ( na desni strani). Vračal sem se po isti poti nazaj vse do RTV doma, po klancu navzdol, potem ko boste na levi strani zagledali Rateče pa lahko zavijete desno na kolovozno pot ter se po označeni poti ( lesen stebriček z oznako Kranjska Gora) spustite v Kranjsko Goro, ostali ki se ne marate voziti po gozdu, pa se vrnite po isti poti kot ste prišli.


V Tamarju si lahko ogledate: slap Nadiža ( Nadiško šumelišče se nahaja v Tamarju, ki je del Triglavskega narodnega parka. Nadiža je prvi izvir Save Dolinke. Izvira na nadmorski višini 1232 m ter takoj nato pade v 12 m visokem slapu. Pot nadaljuje v številnih šumih ter v dolini takoj ponikne - vidna je le hudourniška struga. Voda pride na plano pri Ratečah kot uradni izvir Save dolinke. ) kapelo Marije Pomagaj( Kapela Marije Pomagaj v Tamarju je bila zgrajena leta 1936 in graditelj je bil tedanji rateški župnik Josip Lavtižar, sicer kranjskogorski rojak )

Kranjska Gora - Rateče - Planica

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)