Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Celjska koča

Natisni Pošlji-prijatelju

Celjska koča

 
 

Izhodišče: TIC Laško

 • Dolžina poti:
  30.0 km
 • Čas poti:
  02:00:00
 • Zahtevnost:
  Težka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

Laško, Jagoče, Pečovnik, Celjska koča, Požnica, Reka, Lahomno, Laško. 

 

Izpred TIC-a se po cesti odpravite proti Celju do Petrolove bencinske črpalke, kjer zavijete desno preko mostu v smeri Jagoče. Sledi zložen vzpon skoraj do konca zaselka, kjer za hišo Jagoče 14 na razpotju zavijete levo in se po asfaltni cesti spustite do obrežja Savinje. Nadaljujete po asfaltni cesti, in ko prečkate Brstniški graben, zavijete levo v klanec. Sledi 1,7 km vzpona do prevala, kjer zavijete desno navzdol. Sledi spust v dolino mimo čistilne naprave in po makadamski cesti ob železniški progi nadaljujete proti Celju. Ko se pripeljete do podvoza z železniško progo, ki ga tvorijo trije tuneli, zavijete desno skozi tretji podvoz (iz smeri prehoda). Na zidu je oznaka Celjska koča. Sledi dobrih 7 km vzpona do Celjske koče. Na razpotjih ali križiščih je smerokaz – Celjska koča. Hotel Celjska koča stoji na nadmorski višini 652 m in je odprta skozi vse leto. Možen je vzpon peš na Tovsti vrh (834 m n.v.), za kar potrebujete 20 minut hoje navkreber. Od Celjske koče nadaljujete po makadamu proti Svetini in se po enem kilometru vzpona (na vrhu vzpona je manjši kamnolom) spustite proti Svetini. Pri avtobusnem postajališču zavijete desno po asfaltni cesti v smeri Jagoče. Sledi 700 m spusta do razpotja, kjer zavijete ostro levo na makadamsko pot. (Če želite, se lahko spustite po asfaltni cesti naravnost skozi vas Doblatina do Jagoč, kjer že zagledate Zdravilišče Laško.) Pot se spušča še 3 km mimo Požnice do Reke. Na koncu spusta se začne asfaltna cesta, kjer pri avtobusnem postajališču zavijete desno preko mostiča in nadaljujete po cesti do Reke in naprej proti Lahomnemu. V Lahomnem na cesti Šentrupert – Laško zavijete desno v smeri proti Laškemu in nadaljujete vožnjo mimo Marija Gradca do izhodišča.


 

S Celjske koče se lahko odpravite tudi do Svetine, kjer stoji taborna cerkev Marije Snežne. Njen obstoj se omenja že leta 1489.
 

Celje - Laško

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)