Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Kam na 2-dnevni izlet v Sloveniji?

Bi radi dodobra spoznali našo prelepo domovino? Slovenija svojim obiskovalcem ponuja nešteto lepih naravnih zanimivosti, ki so kot nalašč za obisk na eno ali večdnevnih izletih.

Kam na 2-dnevni izlet v Sloveniji?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenija je zares majhna država, kar prinaša številne prednosti, kot je denimo ta, da lahko jo lahko v le nekaj urah po diagonali v celoti prevozimo. Kamorkoli se boste odločili oditi v Sloveniji, boste izlet lahko opravili v enem samem dnevu. No, namen tega članka ni, da vas prepričamo, da bi se odpravili na enodnevni izlet, pač pa je namen tega članka predvsem v tem, da vas navdušimo nad nekoliko daljšimi obiski določenih krajev, saj boste tako od samega izleta imeli veliko več. 

V nadaljevanju tega članka vam bomo podali nekaj zanimivih idej za 2-dnevni izlet v Sloveniji, zato nadaljujte z branjem, saj boste mora tudi sami dobili kakšno dobro idejo za aktivno preživljanje prostega časa pri nas v Sloveniji.

 

 

1.Odpravite se na slovensko obalo
 

Imate radi morje? Imate radi tople poletne dni in raziskovanje neznanih krajev? Potem boste na slovenski obali lahko dva dni zares uživali, saj vam ponuja prav to. V kolikor se odpravljate na obalo, bodo apartmaji slovenska obala odlična rešitev, da se boste po napornem raziskovanju okoliških krajev lahko spočili in si napolnili baterije za naslednji dan. V kolikor se na slovensko obalo odpravljate z namenom, da se odpočijete in se malo odklopite od napornega tempa življenja, potem bo vsekakor dobro, da prav tako najamete apartma, kjer boste imeli prostor, da se odmaknete od napornega, hitrega tempa življenja in si čim bolje odpočijete. Slovenska obala vam ponuja številna prav prisrčna obmorska mesteca, na naši obali najdete kar nekaj lepo urejenih plaž, prav tako pa ne bo manjkalo zabavnega nočnega življenja, dobri restavracij za kulinarična razvajanja in še veliko več. Dvodnevni izlet na tej lokaciji bo vsekakor zelo zanimiv in pester.

 

2.Gorenjska je ena najlepših regij v Sloveniji
 


Mnogi tuji obiskovalci Slovenije pravijo, da je Gorenjska tista regija, ki pritegne največ njihove pozornosti. Gorenjska se zares lahko pohvali s številnimi lepimi lokacijami, ki preprosto vzamejo dih vsakemu obiskovalcu. Če imate radi naravo, v kolikor imate radi hribe, kristalno čiste reke, prekrasna jezera in neskončne poti za kolesarjenje in sprehajanje, potem bo Gorenjska prava izbira tudi za vas. V koliko se odpravljate na Gorenjsko, boste lahko najeli udoben apartma po ugodni ceni, ki vam bo služil kot odlična izhodiščna točka za raziskovanje krajev, ki bodo pritegnili največ vaše pozornosti. Najbolje bo, da si sami izberete katere kraje si boste ogledali, na katere hribe se boste povzpeli ali pa kam se boste morda odpravili kolesarit. Sami si boste lahko najbolje planirali celoten izlet, zato vam vsekakor svetujemo, da pregledate katere lokacije bi za vas osebno lahko bile najbolj zanimive in jih nato dodate na svoj seznam krajev, ki jih boste obiskali na svojem dvodnevnem izletu. Vsekakor bi vam svetovali, da na ta seznam vključite kraje kot je Bohinj, Bled, Kranjska Gora, Zelenci …

 

3. Odpravite se na notranjsko

Ste kdaj razmišljali, da bi bil lahko izlet na notranjsko regijo zanimiv in zabaven? Morda ne gre ravno za najbolj običajno lokacijo, ki bi spadala med najbolj zaželene lokacije, vsekakor pa lahko na notranjskem doživite zelo veliko lepega in zanimivega. Denimo Postojnska jama vam bo zagotovo všeč v kolikor se boste odločili za obisk le te, saj velja za eno najbolj zanimivih jam ne samo v Evropi, pač pa na celem svetu. Postojnska jama pa ni edina zanimivost v tej regiji. Lahko se odpravite na ogled Predjamskega gradu, ki je zares nekaj posebnega. Gre za grad, ki se nahaja dobesedno na pečini, zato je iz arhitekturnega vidika zares nekaj posebnega. Ko boste na notranjskem, se lahko odpravite tudi v Lipico, kjer si lahko ogledate svetovno znane konje Lipicance. V kolikor se boste v Lipico odpravili ob pravem času, boste lahko ujeli zanimivo predstavo, ki jo prirejajo s konji, zato verjamemo, da bi vas to lahko zanimalo, še posebej v primeru, če ste velik ljubitelj živali.


Slovenija je torej izjemno primerna država za raziskovanje, saj se lahko v le nekaj urah odpravite praktično kamorkoli. V le nekaj urah lahko pridete na lokacijo, ki bi si jo radi ogledali, zato si za 2-dnevni izlet lahko izberete katerokoli lokacijo, saj boste v le nekaj urah lahko prišli kamorkoli. V kolikor ste oseba, ki jih vožnja z avtomobilom ni problem, boste zagotovo lahko v Sloveniji videli zelo veliko. Preden se odpravite na 2-dnevni izlet vedno dobro premislite, kaj bi si radi ogledali, naredite si čim boljši načrt in to vam bo omogočilo, da boste lahko v čim krajšem času videli čim več. Slovenija je dežela, ki se jo izplača dodobra raziskati, zato si le vzemite čas za kakšen enodnevni ali dvodnevni izlet, saj boste zagotovo zadovoljni nad tem, kar boste lahko videli. Slovenija je med tujimi turisti zelo priljubljena destinacija, kar nas mora prav vse Slovence napolniti s ponosom.