Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Gostilna Badovinac

Skozi stoletja poznano gostišče je prvi prijazni belokranjski pozdrav popotnikom na sončni strani Gorjancev. Družinsko vodena gostilna, kjer gre izročilo iz roda v rod.

Gostilna Badovinac

 

 

 

 

 

 

V sezonskem času v gostilni Badovinac radi postrežejo z belokranjskim jagenjčkom ali odojkom, spečenim na žaru. Njihova kuhinja zmore veliko - postrežejo po belokranjsko in radi pripravijo sezonsko hrano. Poleg bogate zbirke buteljčnih vin iz metliške okolice vam bodo z veseljem ob topli belokranjski pogači postregli tudi z odličnim namiznim vinom iz lastnega vinograda. Ne zamudite tudi priložnosti za pokušino karampampuli-ja, znamenitega zeliščnega žganja, katerega recept pozna samo domači gostilničar.

 

 

 

V jesenskem in zimskem času vam radi postrežejo s pečenicami, krvavicami, prekajenimi klobasami, matevžem, zeljem, repo in še z vrsto dobrot, ki sodijo v ta čas.

Pri njih se vedno kaj dogaja: vsako leto na tretjo soboto v mesecu marcu organizirajo salamijado dolenjskih in belokranjskih salamarjev. Seveda organizirajo tudi martinovanja oziroma martinove poje­dine, v katerih ne manjka že predstavljenih jedi, seveda tudi domače račke, rdečega zelja in še veliko dobrot iz njihovih krajev. Nikakor pa ne smete pozabiti na njihovo belokranjsko cvrtje in domače sladice (»štrudelj«, potico …), ki jim jih nikoli ne zmanjka.

 


Novost v gostilni Badovinac pa so tudi belokranjski »pasoš« in »vinojeta«, ki ju lahko kupite in postanete pravi belokranjski popotnik.


Vse leto sicer sprejemajo in organizirajo različne obletnice, krste, poroke, kosila ali večerje za zaključene družbe, radi pa svoje kulinarične dobrote postrežejo tudi izven gostilne, na kakršnih koli prireditvah ali pa na privatnih zabavah. V njihovi gostilni je prostora za sto, na terasi pa za štirideset oseb.

 

Kontakt in delovni čas >>