Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Dobrna > Hotel Triglav Dobrna

Natisni Pošlji-prijatelju

Hotel Triglav Dobrna

Dobrna 12, 3204 Dobrna GSM: 00 386 51 242 927

Hrana za vaš raziskovalni duh ...

Če ne sodite med tiste, ki se najraje pripeljejo na želeni cilj, parkirajo in spravijo ključe svojega avtomobila v predal, dokler ni čas za odhod, potem se boste z veseljem spustili na raziskovalno križarjenje po širši okolici Dobrne.

Hiša kulturne dediščine – zbirka Polenek je točka, do katere boste brez težav prišli peš – pot vas bo peljala skozi Terme Dobrna, kjer lahko takoj za Vilo Higiea na desni opazite galerijo nabožnih slik ter mašnih oblačil in pripomočkov Kapelica (skrbno jo je uredil zbiratelj in varuh kulturne dediščine Jože Polenek), držite se glavne ceste in se za Hotelom Park povzpnite levo. Kmalu se cesta cepi desno in po nekaj metrih boste prispeli do nekdanjega topliškega kozolca, kjer si boste lahko ogledali številne predmete, orodja in stroje, ki so jih v preteklosti ljudje uporabljali pri svojem vsakdanjem življenju.

Tudi izletniška kmetija Pri Minki je primerna za prijeten sprehod, še zlasti, če vam družbo delajo otroci. Do nje boste prispeli po isti poti kot k Hiši kulturne dediščine, le na križišču se boste namesto levo odločili za pot naravnost. Njena posebnost je prijazen domači osliček Rajko. Poleg velike izbire aperitivov in vina si lahko dušo privežete s katero od domačih specialitet, nekatere dobrote pa lahko odnesete tudi domov. Dobite jih v njihovi trgovini. Odkrijte tudi, zakaj se njihov znameniti zavitek imenuje Minkin štrudel.

Za obisk turistične kmetije Soržev mlin boste morali sesti v avto in se odpeljati proti Novi Cerkvi. Takoj za krožiščem zavijte levo in poiščite Polže, pot je lepo označena. Zanimivost kmetije sta zgodovinski mlin in žaga, ki delujeta še danes.

Tod mimo, skozi Novo Cerkev in Socko, vas bo cesta vodila proti Vitanju, kjer boste v centru zavili desno in prispeli do Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT Vitanje. Zgradba središča je bila večkrat nagrajena kot arhitekturni presežek, a prava vrednost je v vsebinah, ki so v njej na voljo – razstave, delavnice in kulturni dogodki, povezani z osvajanjem vesolja.

Iz Dobrne so tudi v smeri proti Velenju morda še neodkriti kraji, ki jih je vredno obiskati. Na razcepu Žalec-Velenje se lahko ljubitelji sira usmerite proti Žalcu, kjer vas v bližnji Galiciji z veseljem pričakuje Kmetija Podpečan. Ima 250-letno tradicijo pridelovanja mleka, poskusite pa lahko domače sire, sirne namaze, jogurte in druge izdelke, ob katerih ne boste ostali ravnodušni.

Tudi Velenje ponuja veliko zanimivega – mesto je že samo po sebi zgodovinski kulturni spomenik nekega obdobja, sobota pa bo pravi dan tudi za obisk tržnice, kjer se srečajo najboljši ponudniki koroške in savinjske regije.

Če boste iz Dobrne zavijali proti Celju, vam bližnji Vojnik ponuja vpogled v kulturno in sakralno zgodovino – graščina tabor iz leta 1467, Cerkev sv. Florijana in Župnijska cerkev sv. Jerneja iz 15. ter Cerkev Marije sedem žalosti iz 17. stoletja – in več sto let stare “krajane”, 600-letni črni gaber, 300-letni Grilčev hrast ali 250-letna Sejkova lipa.

Knežje mesto, Celje, pa vabi s številnimi razstavami in prireditvami, ki jih organizirajo Muzej novejše zgodovine Celje, Pokrajinski muzej Celje, Fotoatelje in galerija Pelikan, Galerija sodobnih umetnosti, Narodni dom, Celjski mladinski center ter Mestni kino Metropol, nedaleč stran, proti severu, pa vas čaka Šmartinsko jezero, naravni biser s čisto vodo, primerno za kopanje, vodne športe in ribolov.

Izleti so namenjeni samostojnemu raziskovanju in jih lahko med sabo po želji tudi kombinirate, start in cilj pa je seveda Hotel Triglav.