Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Dobrna > Hotel Triglav Dobrna

Natisni Pošlji-prijatelju

Hotel Triglav Dobrna

Dobrna 12, 3204 Dobrna GSM: 00 386 51 242 927

Pohodništvo in kolesarstvo brez meja ...

Vse, ki raje kot na hrbtu preživite čas na nogah ali kolesu, vabimo, da osvojite katero od privlačnih pohodniških ali kolesarskih poti. Deležni boste tako čudovite narave, kot tudi dobro ohranjenih ostankov zgodb o življenju v starih časih in domačij, kjer boste lahko poskusili domače dobrote okoliških kmetov.

Za nekatere od teh poti si boste morali vzeti nekoliko več časa in malico, pa tudi zemljevid bo prišel prav.Pot Dobrna – Brdce – Basališče

To je manj zahtevna, dobro označena pot, ki traja tri ure in pol v eno smer. Izpred Hotela Vita vodi proti centru, pa levo čez Topličico in Dobrnico do križišča cest za Vrbo in Zavrh. Sledite potoku do graščine Gutenek in smerokaza za Ledenico in po Anini poti v hrib. Pri kmetiji Marovšek zavijete levo v gozd, potem se držite desne do domačije Štravs, od tam pa sledite markacijam do spomenika XIV. divizije ter nadaljujte mimo kmetij Nerodn, Krivec in Tonač do doline Daje, tam pa po nekaj korakih desno proti kmetijama Jernejc. Oznake vas bodo pripeljale v gozd do Basališča, najvišjega vrha Paškega Kozjaka.


Pohodna pot od Miklavža do Miklavža
Je za zahtevnejše pohodnike, ki zbirajo žige v svojih planinskih knjižicah, in poteka vglavnem po občinski meji. Je dobro označena v obe smeri, osvojili pa boste lahko Zavrh, Vinski vrh, Aleksandrov vrh, Visoko in Štrukljev vrh, ki je najvišji med naštetimi. Po poti so razpostavljene klopi, na katerih se lahko spočijete. Če jo želite prehoditi v enem samem dnevu, si vzamite čas.


Poti na Paški Kozjak
Izlet po gozdovih, ki ponujajo prijetno senco, lep razgled in mir, se začne v centru Dobrne in vodi skozi Terme Dobrna do Žeblarjeve kapele na vrhu Klanca, kjer lahko izbiramo med dvema, različno zahtevnima potema do kmetije Trojnšek. Nadaljujemo do kmetije Jurk, kjer sta znova na voljo dve poti: pot XIV. divizije levo vodi na Visoko s spomenikom preboja XIV. divizije in naprej proti Planinskem domu na Paškem Kozjaku, medtem ko se Šaleška pot vije desno prav tako do Planinskega doma. Vztrajnejši pohodniki lahko podaljšate sprehod do vrha Špika z lepim razgledom.


Sprehajalna pot čez Lanšperg na Kunigundo
Naj vas pridevnik sprehajalna ne zavede – približno dveurna, lepo označena pot je namenjena zahtevnejšim planincem. Iz centra Dobrne zavijte levo proti napisu Lanšperg, Kunigunda, prečkajte Dobrnico in nadaljujte skozi Vinsko Gorico, prečkajte glavno cesto in se povzpnite po strmi gozdni poti mimo kmetije Popek, za studenčkom in zaselkom Lanšperg pa se pot priključi dobro označeni planinski poti Vojnik – Kunigunda, na slednji vas čaka planinska koča.


Sprehajalna pot ob Dobrnici
To je kratka, a nič manj zanimiva pot, ki se začne pri ruševinah vile Ružičke, poteka ob travnikih in njivah do Arličevih, kjer se lahko spočijete in podprete. Nadaljute proti Vinski Gorici, kjer se lahko na koncu izbirate med dvema potema nazaj – po isti ali pa po asfaltirani cesti pri Majerjevem mostu desno sprehajalna pot ob Dobrnici.


Loška pot
Loška pot vas bo iz središča Dobrne prek vinogradniškega Klanca pripeljala do Loke, v naravo, ki je bolj kot za njeno okolico značilna za kras (rdeča prst, vrtače, ponikalnice in celo jama, Osrečanova zvonica), potem pa mimo Čerjakove kapele k znamenitim, več sto let starim ostankom mlinov (Gregorjevega, Petračevega, Sedevškovega in Volkova). Pot nadaljujete do domačije Blažič, mimo ruševin Kačjega gradu, ribnikov in Novega gradu v Lokovini, pa spet nazaj v središče Dobrne.


Gozdna učna pot
Gozdna učna pot je pravzaprav del Anine, bogata naravna in kulturna dediščina pa bosta nedvomno obogatili vaše znanje. Začeli boste pri Ledenici, nadaljevali po soteski Drenovec na Brdce, pa do kmetije Marovšek in domačije Šumej. Domov se boste vrnili delno po isti poti, na začetku gozda pa se pot cepi mimo skalnatih stolpov proti Ledenici, kjer ste pot začeli.


Anina pot
Anina pot vodi iz centra Dobrne mimo vile Ružičke proti Hudičevem grabnu, pri jami Ledenici (Bierkeller) se boste ob slapovih potočka Drenovca povzpeli navzgor proti jasi in po travnati cesti proti domačiji Marovšek s staro kovačnico in zbirko starin. Pri odcepu zavijte desno in prispeli boste do Šumejeve domačije z lepo ohranjeno črno kuhinjo – po nekdanji lastnici, Ančki, se pot imenuje. Naprej pelje pot okoli hriba Gruševec do Zavrha, kjer na razpotju zavijete desno, v križišču pri Flisu pa levo, mimo križa, nakar se spustite po asfaltirani cesti do kmetije Blažič, kjer si lahko ogledate lepo ohranjeno kaščo in kozolec ali se posladkate z domačim medom. Če se v nadaljevanju pozpnete levo v hrib, pridete do kmetije Dražnik, ki poleg medu in drugih čebeljih izdelkov ponuja tudi odlično kapljico. Po spustu v dolino mimo Švabove domačije in kapele boste v križišču zavili desno in si po sprehodu po makadamski cesti lahko odpočili na izletniški kmetiji Vrba. Po travnati poti se lahko sprehodite še do cerkve Sv. Miklavža, po zadnjem vzponu pa boste na vrhu nagrajeni s čudovitim razgledom na Dobrno, kamor se boste tudi spustili.


Trim steza
Kot že ime pove, je to nekoliko manj zahtevna pot, ki pelje skozi gozd nad Zdraviliškim parkom, in ponuja lep, pomirjujoč sprehod. Če pa se boste ustavili na katerem od lepo označenih postajališč za usmerjeno vadbo, boste svoje telo temeljito razgibali, predihali in sprostili.