Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Ljubljana > Gostilna Gorjanc, restavracija in cafe

Natisni Pošlji-prijatelju

Gostilna Gorjanc, restavracija in cafe

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana
tel.: 00 386 1 423 11 11

Gorjanc skozi zgodovino

Pri Gorjanc smo ponosni na svojo zgodovino. Stara slovenska gostilna (sedaj tudi Restavracija in Cafe) stoji v prijetnem, tihem, naravnem okolju na obrobju Ljubljane že od leta 1813. Na slovenskem ni veliko gostiln, ki se lahko pohvalijo z 200 letno tradicijo. Po izročilu naj bi v njej prespal sam guverner ilirskih provinc Auguste Mormont (1744-1852). Postelja, v kateri je spal francoski imenitnež, se je ohranila do današnjih dni.

Znana po izvorni slovenski hrani in prijazni postrežbi, lepo ohranjena gostilna že na zunaj kar najlepše kaže svojo častitljivo starost. Vnajžlahtnejšem duhu negovanja bogate kulturne dediščine hiše smo vse sodobne posege skrbno načrtovali. Poskrbeli smo, da obnovljena stara poslopja nekdanjih hlevov pričajo o njeni furmanski genezi. Tudi njena prenovljena notranjost z ohranjenimi izbranimi elementi stare kmečke gostilne, vam prebudi občutek romantične nostalgije. Gostoljubje s katerim celotno osebje pričara toplo domačnost v ambient, vas bo prepričal, da nam je vredno zaupati. In ne bo vam žal.

Da smo že od nekdaj mojstri gostinske veščine, potrjujejo tudi diplome in priznanja na stenah. Med njimi je gotovo prav imenitna diploma Kmetijske družbe za Kranjsko, ki jo je prejel Ivan Kanc.

Svojo strast do gostinstva, kulinarike in svojih gostov, lastno družini Kanc, na Tržaški cesti 330 prenašamo iz roda v rod. Vsaka generacija skrbi za tradicijo, nadgrajuje in doda nekaj novega, svojega, a prvotna rdeča nit se ohranja. Naše vodilo pri uvajanju novosti ste vi, naši gostje, vaše želje in potrebe. S kulinaričnimi dobrotami in gostoljubnostjo želimo razvajati vaše čute. Zato verjamemo, da vas bomo lahko navduševali še mnogo let.