Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Sevnica > Doživljaj, Turistična agencija Posavje

Natisni Pošlji-prijatelju

Doživljaj, Turistična agencija Posavje

Trg svobode 10, 8290 Sevnica
tel.: 00 386 7 816 10 70, 00 386 7 816 54 62, faks: 00 386 7 816 54 62,
www: http://www.kstm.si

 

Spoštovani ljubitelji gradov in kulture!

Vabimo vas v JV del Slovenije, v Sevnico. Sevnica je srednje velika občina s približno 18.000 prebivalci in je večinoma porasla z gozdovi. Skozi občino teče reka Sava in ob njej leži staro mestno jedro s čudovitim trgom.

Nad starim delom mesta stoji mogočen več kot 700 let star grad Sevnica, od koder je čudovit razgled po dolini Save. V gradu nudimo vodene oglede s turističnim vodnikom. Lahko si ogledate kratek film o zgodovini gradu, se sprehodite po veličastnih sobanah, kjer so danes stolp s freskami "Štirje letni časi", poročna dvorana, velika konferenčna dvorana z zanimivimi grbi iz različnih dežel, si ogledate šolsko zbirko, gasilsko zbirko, zbirke različnih priznanih umetnikov in baročni salon, kjer se izgubite v lepotah starega pohištva. V atriju gradu pa lahko obiščete grajsko kaščo, kjer si lahko privoščite številne domače dobrote ter grajsko vinoteko, ki vam v prijetnem ambientu nudi degustacije vin in nakup odličnih vin iz sevniškega območja. Po končanem ogledu si lahko oddahnete v grajski kavarni ob pijači ali kavici in nato v grajskem parku, kjer so ob stoletnih drevesih označene energijske točke za sprostitev in dobro počutje.  Skupaj si lahko ogledamo tudi Lutrovsko klet, kjer so krasno ohranjene skoraj petsto let stare poslikave iz obdobja protestantizma, ena najlepših poslikav na Slovenskem, ter grobnica, v kateri sta pokopana mož in hčerka zadnje grofice, ki je na Gradu Sevnica živela do leta 1940. Ker pa je tudi izredno akustična, na koncu zapojemo tudi kakšno pesem.
Na gradu lahko v pisarni vodiča kupite tudi izvirne spominke, prostore gradu lahko tudi najamete za različne priložnosti (konference, sestanke, srečanja, koncerte, tudi praznovanja rojstnih dni itd.). Na gradu se lahko tudi poročite in v nepozabljivem okolju v
veličastnem slogu dahnete usodni "da".


 

Vljudno vabljeni, veseli bomo Vašega obiska!