Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Portorož > Apartmajska hiša Oase Soline

Natisni Pošlji-prijatelju

Apartmajska hiša Oase Soline

Seča 104, 6320 Portorož

Znamenitosti, aktivnosti in kratki izleti

   

* Sprehodi po označeni sprehajalni poti zdravja (št.10) do in okoli Solin, najkrajše pešpoti, ki vodi čez greben polotoka Seče do Lucije (trgovine Merkator) in Portoroža.

* Kolesarjenje: zanimiva je predvsem kolesarska steza »Parenzana«, bivša trasa železnice, danes pot, ki povezuje tri dežele (Trst, Obalo in hrvaško Istro). Prekrasna je tudi kolesarska pot D8.

* V Seči si je vredno ogledati vrt kaktusov, Forma Vivo-razstavo kamnitih skulptur, ogled Solin s kajaki. Sredi olivnega nasada ali v lokalni gostilni, kjer se je rad ustavljal tudi Tito in užival primorske dobrote, lahko pripravimo tipično  istrsko »marendo«  s pršutom, sirom v slanici, lokalnimi vini, figovim žganjem, dobrotami iz žara in drugimi lokalnimi specialitetami. Predstavitev obiranja oliv in opis pridelave olivnega olja.

* Plezanje v Ospu - kraški rob

* Vodeni ogledi proti plačilu: Soline safari - ogled solin (oddaljeno pribl. 400 m), pridelave soli v solnih bazenih in trgovine »Kaserma«, nostalgične stavbe – bivša carinarnice v Avstro-Ogrski monarhiji za izvoz soli, danes pa galerija in unikatna trgovina solnih proizvodov za dobro počutje, zdravilnih zelišč in avtohtonih spominkov. Možen trekking z osličkom. 

* Novost so Eko terme Solin, kjer se bo sredi solnih polj, poleg naravnih masaž, knajpanja v bazenih z morsko vodo, terapevskih bazeni s slanico, s solinskim blatom in drugimi naravnimi proizvodi, nudilo tudi zdraviliške in wellness storitve na prostem. Sloviti kuhar Damjan (znan iz RTV Slo) pa vabi v Solinah, v tipičnem lokalu, na mediteranska kulinarična doživetja. V starejšem predelu solin imenovanem »Fontaniggie« pa je vreden ogleda tudi solinarski muzej in rezervat ptic.

Možna uporaba naravnih term thalasso SPA na Solinah v solnih bazenih.