Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Kočevje > GOSTel Kočevski Rog - sobe, apartmaji in kulturna dediščina Kočevarjev

Natisni Pošlji-prijatelju

GOSTel Kočevski Rog - sobe, apartmaji in kulturna dediščina Kočevarjev

Koprivnik 13, 1330 Kočevje GSM: 040 812 087

Koprivnik je naselje na Kočevskem Rogu pod 1077 mnm visoko Kopo ob cesti Kočevje - Črnomelj v občini Kočevje.

Koprivnik je ena izmed številnih kočevarskih vasi, z nekdaj predvsem nemško govorečim prebivalstvom. Samo naselje se v pisnih virih prvič omenja z nemškim imenom Nesselthal šele sredi 15. Stoletje, je zagotovo nastalo že v drugi olovici 14. Stoletja. Leta 1400 se prvič omenja tudi samostojna koprivniška župnija. Omenja jo tudi Valvasor v svoji Slavi vojvodine Kranjske, kot kraje poznane o suhi robi.

Podobno kot večini Kočevske, tudi Koprivniku 2. svetovna vojna ni prizanesle. Pustošenje se je nadaljevalo tudi o sami vojni, ko sta bili požgani in porušeni cerkev sv. Jakoba in pokopališka cerkev sv. Ane. Slednja je bila obnovljena v sedemdesetih letih.

V vasi je bil leta 2009 ustanovljen Zavod za ohranitev kulturne dediščine Nesseltal Koprivnik, kjer si lahko ogledate Etnološko zbirko Kočevarjev ter stalno razstavo del in utrinkov iz življenja kočevarskega akademskega slikarja Michaela Ruppeja. Možna je tudi predstavitev izdelave sadnih sokov po tradicionalnih kočevarskih postopkih in degustacija domačih dobrot.

 

Vas je zaradi svoje lege odlična izhodiščna točka za raziskovanje divje narave Kočevskega roga. Aktivno preživljanje prostega časa omogočajo dobro urejene pohodniške in kolesarske poti, na katere se lahko podate sami ali z vodnikom. Podate se lahko tudi na vznemerljive izlete po dolini reke Kolpe, vse do Kostela in Osilnice. V neposredni bližini se nahaja Kmetija Rajhenav, kjer si lahko ob predhodni najavi privoščite okusen obrok. Tako Rajhenav kot Koprivnik nudita lokalno pridelano hrano.