Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Zelenci so čudovit rezervat in odlična ideja za izlet

Naravni rezervat Zelenci so nekaj najbolj čudovitega, kar lahko najdemo v naši tako ali tako prelepi domovini Sloveniji. Če iščete idejo za lep in prijeten nedeljski izlet, vas takoj za vasjo Podkoren pri Kranjski gori čakajo čudoviti Zelenci.
Zelenci so čudovit rezervat in odlična ideja za izlet

 

 

 

 

 

 

 

Tomaž Gorec, popotnik in bloger, jih je zelo lepo opisal na svojem blogu, kjer si lahko preberete tudi opise mnogih drugih čudovitih destinacij.

Preostale zanimive informacije o Zelencih si lahko preberete na Zelenci.

Gre za čudovit rezervat, kjer imajo dom številne redke in zanimive živali ter cela vrsta edinstvenih in mnogokrat tudi ogroženih rastlinskih vrst. So čudovit košček neokrnjene narave, ki ga tako težko najdemo v današnjem svetu. V tem čudovitem naravnem rezervatu izvira naše reka Sava Dolinka, ki se v rečno strugo preoblikuje pri kraju Podkoren. 

Izlet v Zelence bo zanimiv tudi zaradi zanimivo in edinstveno speljane lesene brvi, ki povezuje posamezna jezera in tako Zelenci postanejo čudovite sprehajalna pot, primerna prav za vse, tako za aktivne sprehajalce kot tudi za starejše in za družine z majhnimi otroki.

Med raziskovanjem Zelencev so geologi odkrili celo vrsto geoloških usedlin, ki dokazujejo, da so Zelenci del in ostanek nekdanjega obsežnega Korenskega jezera, ki ga je s svojo strugo postopoma prepletla in zmanjšala reka Sava.

Če torej iščete odlično idejo za izlet, potem je to prav gotovo prava odločitev. Preprosta dostopnost, mir in neokrnjena narava ter čudovita možnost sprehoda in uživanja v lepi gorenjski pokrajini so prav gotovo odlični razlogi za lep nedeljski izlet v Zelence.

Če jih še niste obiskali, je sedaj prav gotovo še čas, saj nas čaka še kar nekaj lepih jesenskih dni, ki so kot naročeni za tak zanimiv družinski izlet v naravo. Ob vseh urejenih poteh, ki se raztezajo po Zelencih, so postavljene obvestilne in pojasnjevalne table, ki vas bodo vodile skozi zgodovino nastanka tega naravnega rezervata, povzpeli pa se boste lahko tudi na zanimiv razgledni mostovž in si jih ogledali tudi od zgoraj.