Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Pot miru -Dolina Soče

Med odkrivanjem Doline Soče se lahko odpravite na Pot miru, ki povezuje dediščino soške fronte in naravne znamenitosti Zgornjega Posočja. Posvečena je spominu na številne žrtve prve svetovne vojne.
Pot miru -Dolina Soče

 

 

 

 

 

 

 


Pot miru vodi mimo šestih muzejev na prostem: Ravelnik, Čelo, Zaprikraj, Kolovrat, Mrzli vrh in Mengore. Na poti vidimo vojaška pokopališča in kapele, trdnjavo Kluže, soteske Soče, Koritnice in Tolminke, idilične hribovske planine na območju Triglavskega narodnega parka, slap Kozjak, kostnici v Kobaridu in Tolminu, spominsko cerkev Sv. Duha v Javorci …

Pot miru je označena ter opremljena z vpisnimi knjigami, žigi in informacijskimi tablami. Njen namen je obiskovalcu predstaviti kulturno-zgodovinsko dediščino, naravne znamenitosti in etnološke posebnosti.

Večji del teh znamenitosti je moč obiskati kot zanimive pohodniške in kolesarske ture, kar omogoča aktiven oddih v mirni in neokrnjeni naravi.

 
VODENI IZLETI

Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju« izvaja vodene izlete po Poti miru, muzejih na prostem in drugih prizoriščih soške fronte. Vodeni izleti po predhodnem dogovoru potekajo vse leto.

 


Dodatne informacije:

Pot miru
Gregorčičeva 8, 5222 Kobarid
tel: 00 386 5 389 0167, 00 386 5 389 0166,
gsm: 00 386 31 586 296
Pošljite ponudniku povpraševanje