Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:

sloveniaholidays novice
akcijske ponudbe namestitev
kolesarske novice
smučarske novice
ponudbe primerne za družine

SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, 13.5.2017

Popestrite si pomladno soboto in se zapeljite z nami na nepozabno, kulinarično obarvano vožnjo po Bohinjski progi z muzejskim vlakom v spremstvu prestolonaslednika Franca Ferdinanda.
Kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, 13.5.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potovanje organiziramo študentje VSŠGT Bled. Obljubljamo vam enkratno doživetje s prelepimi pogledi na slikovito Posočje, ki ga bodo spremljale lokalne kulinarične dobrote iz krajev ob poti muzejskega vlaka. Iz zakladnice lokalne slovenske kulinarike smo zajeli duh krajev ob poti, lepote in darove Posočja ter Goriških Brd in gostoljubnost tamkajšnjih prebivalcev.

Bohinjska proga je v te kraje prinesla velike spremembe in tudi ta, danes malo pozabljeni košček sveta približala obiskovalcem. Prav je, da jo vedno znova odkrivamo tudi sodobni turisti, zato bomo študentje VSŠGT Bled poskusili povezati preteklost in sedanjost v zgodbo, ki vam bo prav gotovo še dolgo ostala v spominu.

Vse raziskovanja željne vabimo, da se nam pridružite na potovanju v leto 1906, ko je otvoritvi Bohinjske železniške proge prisostvoval tudi prestolonaslednik Franc Ferdinand.

Pot z muzejskim vlakom nudi prečudovite poglede na slikovito naravo ob progi, potniki pa boste brbončice razvajali z različnimi lokalnimi jedmi, kot sta maslovnik in šebrejski želodec, žejo pa potešili s tradicionalnimi pijačami, kot so na primer liker iz tepk, jabolčnik in belo vino.

Potniki, ki bodo obiskali Goriška Brda, bodo z avtobusom iz Kanala ob Soči nadaljevali pot do gradu Dobrovo, kjer bodo pri kosilu uživali v telečjem žvarcetu, polenti in višnjevi sladici, v čudoviti naravi pa odkrivali male skrivnosti Goriških Brd.

Če pa bi si želeli dan organizirati sami, vas muzejski vlak s svojo kulinarično ponudbo popelje do Nove Gorice, kjer se kasneje ponovno vsi srečamo in vrnemo na Bled.

Vsi udeleženci izleta bodo prejeli kulinarični spominek, utrinki z našega druženja pa bodo za vse gotovo nepozabni.

Program izleta:

  • Zbor potnikov bo ob 8.30 na Bledu, kjer bo ob glasbeni in animacijski spremljavi tudi kratka pogostitev.
  • Ob 9.20 uri bo vlak odpeljal z Bleda in mimo Bohinjske Bistrice proti Mostu na Soči in Kanalu (tam izstopijo potniki, ki se bodo prijavili na izlet v Goriška Brda). Vožnjo do Nove Gorice (prihod ob 12.00) nadaljujejo potniki, ki so prijavljeni na »kulinarično potovanje z muzejskim vlakom do Nove Gorice in nazaj«.
  • Ob 16.45 uri se bomo odpeljali iz Nove Gorice in prispeli na Bled ob 19.30 uri.

 

 

 

Cena vozovnic:
*Kulinarično potovanje z muzejskim vlakom do Nove Gorice in nazaj: 63 €
*Kulinarično potovanje z muzejskim vlakom in izlet v Goriška Brda: 89 €
 

Za več informacij:

-> pošlji povpraševanje
-> kliči 051 242 927