Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Kam v letu 2022 v Sloveniji s turističnimi boni?

Turistični boni, ki smo jih dobili v letu 2021, poleg turističnih nastanitev omogočajo še koriščenje v restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih, na koncertih, ob najemu športne dvorane in ob obisku športnih klubov.
Kam v letu 2022 v Sloveniji s turističnimi boni?

 

 

 

 

 

 

 

 

Kam v letu 2021 v Sloveniji s turističnimi boni?

Novi turistični boni, ki smo jih dobili v letu 2021, poleg turističnih nastanitev omogočajo še koriščenje v restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih, na koncertih, ob najemu športne dvorane in ob obisku športnih klubov. Z novimi turističnimi boni si lahko ogledate tudi razstave, obiščete zabaviščne parke, sejme ali smučarske centre. Možnosti je nešteto.

Unovčenje turističnih bonov 2021 bo potekalo enako kot poteka unovčenje turističnih bonov 2020, stare in nove bone pa lahko koristite do konca tega leta, zato je dobro, da kmalu načrtujete svoje naslednje počitnice. Lanskoletni boni znašajo 200 € na odraslo osebo, medtem ko novi boni znašajo 100 € na odraslo osebo in 50 na otroka.

Turistične bone lahko koristite na mnogih destinacijah. Najbolj preprost in učinkovit način, da izveste, ali lahko pri nekem ponudniku koristite bone, pa je ta, da ponudnika kar neposredno kontaktirate.

Cenovno ugodna izbira: koriščenje bona v apartmaju

Če se odločate za izbiro turistične nastanitve v apartmaju, lahko idejo najdete na eni zmed spletnih strani, ki nudijo informacije in vse o potovanjih. Nekaj idej najdete v različnih Facebook skupinah, seveda pa obstaja tudi kar nekaj spletnih strani, ki so prav zaradi aktualnih razmer vse bolj priljubljene. Nudijo namreč uporabne informacije in širok spekter nastanitev za vse okuse.

 

Apartmaji so odlična izbira prav zato, ker omogočajo razporejanje časa, obrokov in vsega ostalega povsem po vaših željah. Seveda pa se včasih prileže tudi nekoliko več udobja.

Privoščite si razvajanje v čudovitih hotelskih nastanitvah!

Zakaj si ne bi privoščili razvajanja v enem od čudovitih slovenskih hotelov? V Sloveniji obstaja ogromna in pestra ponudba hotelov, ki jih lahko obiščete in si privoščite nepozabno razvajanje.

Lahko si seveda privoščite romantičen oddih na Bledu, v Bohinju ali v katerem izmed Glamping resortov, ki so v Sloveniji zadnja leta vedno bolj priljubljeni. Menimo, da se nič ne more kosati z oddihom sredi neokrnjene narave in bližini čistih voda, ki jih ponuja Slovenija. Lesene hiške s svojo toplino kar vabijo na oddih. Izbira je velika, med top destinacijami pa so zagotovo: Glamping Ribno, Green Resort Garden Village Bled, Glamping Houses Bled, Glamping Olimia Adria Village, Green Resort glamping v Radlju ob Dravi, Glamping Ob Robu Gozda, Kolpa Resort, Charming Slovenia – Forest Glamping Resort Blaguš, Glamping Savinja in mnogi drugi. Nekatere destinacije so cenejše za obisk kot druge, zato je dobro, da se predhodno pozanimate o cenah, rezervacijah in možnostih koriščenja bonov.

Za vse ljubitelje smaragdnih voda

Za vse, ki se radi umaknete na oddih ob vodi, je vsekakor priporočljivo, da poiščete nastanitev ali obrok nekje ob prelepih jezerih, ki jih je pri nas ogromno. Priljubljen Naravni rezervat Zelenci in smaragdno jezero vas bosta zagotovo pustila brez besed, med top destinacije pa spadata tudi jezero Jasna in slap Peričnik. Če ste radi v bližini gora, si morate nujno ogledati Triglavska jezera, dolino Sedmerih jezer, nepozabno doživetje pa je tudi obisk Bovca ali oddih kjerkoli ob prelepi in smaragdni Soči. Oddih ob jezeru ali reki je blagodejen tudi, če ne prenesete visokih poletnih temperatur in imate radi obilo sence, ki omogoča športne aktivnosti ob katerem koli času.

Oddih ob morju

V poletnem času se seveda največ ljudi odloči za obisk morja. V Sloveniji imamo tudi na morju kar obilo ponudbe, zato lahko vsakdo nekaj najde za svoj okus. Moderno urejen Koper, Portorož s svojo pestro gostilniško ponudbo, pravljična Izola, ki ponuja tudi otrokom obilo zabave, neokrnjen Krajinski park Strunjan in nepozaben Piran s svojo zanimivo arhitekturo so morda najpomembnejši kraji, ki vabijo v poletnem času s svojo bogato ponudbo nastanitev in doživetij.

Turistične bone leta 2021 lahko koristite tudi drugje

Od 16. julija so na voljo novi turistični boni v vrednosti 100 €, ki jih lahko porabite prav tako v gostinskih in nastanitvenih dejavnostih, lahko pa obiščete katerega od muzejev, fitnesov, kinemtografov, zabaviščnih parkov, najamete vodno plovilo ali športno opremo. Nekatera izmed podjetij sprejemajo bone, druga ne, zato je posamezno podjetje potrebno predhodno kontaktirati.

Bone lahko koristite tudi za nakup knjig in šolskih potrebščin v specializiranih prodajalnah ali si privoščite izobraževanje in usposabljanje na področju športa ali umetnosti, lahko obiščete botanični ali živalski vrt, razne smučarske centre, fitnes centre, zabaviščne parke in podobno. Svojo družino lahko peljete v ZOO Ljubljana ali obiščete katero izmed kulturnih prireditev, ki ste si jo že dolgo želeli obiskati! Med atraktivnejšimi prireditvami v prestolnici je zagotovo Ljubljanski festival, zato pokukajte v njihov program, morda pa najdete zase kaj zanimivega. Vsekakor pa tudi ostali kraji ponujajo obilo koncertov, razstav in dogodkov, ki jih ne smete zamuditi. Ponudniki vas bodo zelo veseli, saj si vsi želijo dobrega obiska, zaradi česar boste v večini primerov lahko z lahkoto koristili bone znotraj njihove ponudbe.

Našteli smo le nekaj možnosti, kje in kako lahko koristite turistične bone. Videli ste, da z novimi boni ne boste dobili le nočitve z zajtrkom, ampak veliko več, tako da se kar opogumite in se morda podate v kakšne neznane kraje ali pa izberete aktivnost, ki je morda še niste preizkusili.