Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Enodnevni izlet BOHINJSKI KAVBOJI

Kavboj je ime za ameriškega pastirja, ki ga vsi dobro poznamo. V sloveniji imamo tudi kavboje, ki nimajo posebnega imena in so le pastirji, vsem otrokom mogoče še bolje poznano pod imenom Kekec...
Enodnevni izlet BOHINJSKI KAVBOJI

 

 

Kavboj je ime za ameriškega pastirja, ki ga vsi dobro poznamo. V sloveniji imamo tudi kavboje, ki nimajo posebnega imena in so le pastirji, vsem otrokom mogoče še bolje poznano pod imenom Kekec. In ne samo v Ameriki, tudi v Sloveniji je posnet prvi barvni film iz leta 1963 o pastirjih. In zakaj so te liki tako zanimivi za filme in zgodbice? Kaj je dejansko njihov pomen za nas?

Kavboj ali pastir je samo delavec, ki živi pol nomadsko življenje z oskrbo domačih živali. Ponavadi so to krave, od tu tudi ime za kavboj, cow-krava in boy-deček. Danes je pastirjev in pašnikov tako malo, da se jih več niti ne omenja, kaj šele da bi poleg vseh znanstveno fantastičnih filmih posneli o novodobnih pastirjih. No, mi smo vam pripravili izlet na katerem lahko posnamete svoj film s pridihom preteklosti postavljen v današnji čas. Scenarij se bo odvijal vse od pašnikov na najvišjem ležečem barju Evrope Pokljuka pa do doline Bohinj, katerega je tudi slavna pisateljica kriminalk Agatha Christie obiskala in opisala kot odlično lokacijo za zgodbe.

Vsa ta naša zgodba pa ima nit v kulinariki. Od pašnikov do dobrote na krožniku je potrebno veliko časa in truda. Mleko pastirskih krav pa je veliko boljšega okusa, kot tistih industrijsko predelanih, ki se dnevno vrstijo na policah megamarketov.Če pa iz njega sami lahko izdelate svoje maslo z žigom v dobri uri in poleg okusite izjemno kmečko kulinarično pokušino z narezki, bo vaš scenarij skoraj popoln. Da boste razumeli pastirske filme in se podali v našo deželo s čudovito neokrnjeno naravo, polno redkih gorskih zdravilnih rastlin in energetskih točk, smo vam pripravili še ogled pastirskih koč, ene najstarejših hiš, nam danes smešnih oblačil, črne kuhinje, stare dnevne sobe, ki nima modernega kavča za poležavanje ampak je postavljen neudoben kamin s svečami in brez televizije, ter ogled prve sirarne, zaradi katere danes velja Bohinjski sir svetovna kulinarična uspešnica. Ne bomo pa izpustili niti ležernega občutka ležanja na senu in obisk naravnega balkona s katerega uhaja pogled na čudovito tisočletja staro ledeniško dolino.

Če ste gledali stare filme in ste si predstavljali, da igrate v njih glavno vlogo, imate zdaj možnost vsaj razumeti zakaj so jih tako radi snemali.

 

 

 

 

VKLJUČENO:

- organizacija, vožnja, vodič

- Ogled barja, energetskih točk in Pokljuke

- ogled planine Zajamniki

- Triglavski narodni park

- vstopnina v Planšarski muzej

- vstopnina v Oplenovo hišo

- izdelovanje in pokušanje kulinaričnih naravnih dobrot

- domač narezek

 

CENA:

 OD 55 EUR/osebo

 

 

 

 

        

 

Rezervacija:

EMAIL: jelena@acenta.si

PHONE: 00386 51 242 927