Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Panoramska pot

Natisni Pošlji-prijatelju

Panoramska pot

 
 

Izhodišče: Cankova

 • Dolžina poti:
  38.0 km
 • Čas poti:
  02:10:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

S Cankove se rahlo vzpenjamo proti Korovcem. Pot nadaljujemo proti Gerlincem, se tam okrepčamo z domačimi dobrotami in okusimo vinsko kapljico v številnih kleteh. Po cesti, ki poteka po obmejnem hrbtišču bregov občine Rogašovci, se med vinogradi na obe strani slemena, goričko in avstrijsko, naužijemo lepih razgledov. Preko Fikšincev, Nuskove, Rogašovcev in Serdice pridemo do Sotine. Iz dolinskega dela vasi Serdica in Sotina se lahko povzpnemo na Serdiški oz. Sotinski breg, ki sta najvišja bregova Goričkega in Pomurja in nam ponujata širni razgled na pokrajino. Iz Sotine nadaljujemo pot do Kuzme in naprej do vasi Grad. Pri Gradu se lahko iz spodnjega dela naselja po Serpentinasti cesti skozi gozd povzpnemo do gradu, ki velja za največje srednjeveško grajsko poslopje v Sloveniji. Od tod nas pot vodi proti Belemu križu, kjer zavijemo proti Motovilcem. Nadaljujemo po ravnini skozi vasi Ropoča in Krašči, kjer se lahko posladkamo s svežim in suhim sadjem iz številnih nasadov jablan in jagod. Skozi Krašče nas vodi pot mimo Ledavskega jezera. Tu se lahko spočijemo na obali jezera ter si ogledamo muzej starih kmečkih strojev in razne izdelke domače obrti. Pot nas vodi še skozi vasi Domajinci in Topolovci, nakar sledi blag vzpon v senci gozdov, nato pa se v rahlem spustu vrnemo na Cankovo. Ob poti je še na stotine drugih drobnih zanimivosti, katere lahko odkrivamo sami ali pa nas na njih opozorijo tiskani vodniki, turistični znaki ali prijazni domačini, ki nam svoje izdelke iz domače obrti prijazno razkažejo in ponudijo.


Cankova je rojstna vas dr. Avgust Pavla. V Korovcih kjer si lahko ogledamo Vaški muzej - galerijo v Bransbergerjevi domačiji ter se sprehodimo po gozdni učni poti Fuks graba.

Cankova

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)