Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Mali blejski krog

Natisni Pošlji-prijatelju

Mali blejski krog

 

Izhodišče: Bled

 • Dolžina poti:
  30.0 km
 • Čas poti:
  02:00:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam, Kolovoz

Opis poti

Mi bomo začeli v Berjeh, kjer se rodovitna ravnina severno od Bleda prelomi v kanjon Save Dolinjke. Do sem lahko pridemo po cesti, ki ob blejskem pokopališču zavije proti severu, pri kapelici zavijemo desno na makadam, prečkamo Rečico, nadaljujemo skozi gozdiček in mimo polj vseskozi proti vzodu po ravni makadamski cesti. Ko se obrne v desno, mi zavijemo levo in po kolovozu nadaljujemo vožnjo nad robom kanjona Save Dolinke, dokler ne dosežemo asfaltne ceste pri zaselku Muže, ki jo samo prečkamo in se mimo hiš prebijemo na makadamsko cesto proti Homu, do katere pridemo po kratkem ovinku mimo prvih hiš Zasipa. Vzpon do cerkvice sv. Katarine je nagrajen z imenitnim razgledom(komur ni do vzpona, lahko nadaljuje iz Muž naravnost v Zasip). S Homa se strmo spustimo mimo slikovitih zasipških hiš in se na križišču ob vznožju klanca usmerimo desno skozi Sebenje in Podhom. Strm podhomski klanec je na srečo kratek in na naslednjem križišču se lahko usmerimo proti soteski Vintgar, naša tura pa vodi levo do ceste, ki iz Spodnjih Gorij vodi prek Poljan na Jesenice. Po njej se zapeljemo le nekaj metrov, nato pa zavijemo z nje desno v krajši klanec in levo na kolovoz, še vedno navzgor. Vzpon je kratek in z vožnjo navzgor smo za nekaj časa opravili. Spustimo se navzdol, skozi Višelnico in Mevkuž pridemo v Zgornje Gorje in po cesti proti Pokljuki nadaljujemo do Krnice, kjer na avtobusni postaji zavijemo levo. Kmalu se začne dolg spust, ki nas skozi Zaboršt in Poljšico pripelje nazaj na Bled. Prečkamo mostiček nad železniško progo, takoj za njim zavijemo desno in se znajdemo na cesti, ki vodi okoli jezera. Nadaljujemo skozi Zako mimo kampa do Pristave, kjer zavijemo proti Bohinju. Prvi odcep levo nas vodi strmo navzdol, nato pa mimo selških polj pridemo do Selskega mostu čez Savo Bohinjko. Po cesti, ki spremlja Savo ob njenem levem bregu, pridemo do naslednjega, Ribenskega mostu, ki ga prečkamo in nadaljujemo po desnem bregu do tretjega, Bodeškega mostu. Spet zamenjamo obalo reke. Smo tik pod bodeškim plezališčem in usmerimo se desno mimo zapornice. Od tu se po sprehajalni poti št. 10 pripeljemo na Koritno ter nadaljujemo po asfaltu do Bleda.


Kolo je odlično sredstvo za raziskovanje blejske okolice. Pot nas bo vodila skozi slikovite vasi v okolici Bleda, kamor turistični vrvež ne seže. Tura ni zahtevna. Če jo iz kakršnega koli razloga želimo prekiniti, središče Bleda nikoli ni daleč. Seveda tudi začnemo lahko kjer koli.

Bled

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)