Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Lisca

 
 

Izhodišče: TIC Laško

 • Dolžina poti:
  49.0 km
 • Čas poti:
  00:00:00
 • Zahtevnost:
  Težka
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

 

Laško, Lahomno, Vrh nad Laškim, Velike Gorelce, Mišji Dol, Jurklošter, Polana, Sele, Lisca, Polana, Paneče, Rimske Toplice, Strensko, Laško.  

Izpred TIC-a se čez most na Savinji  napotite proti Marija Gradcu, kjer za mostičem čez potok Lahomnica zavijete levo. Desno na vzpetini stoji marijagraška cerkev. Cesta se zlagoma dviguje skozi vas Lahomno. Na koncu vasi se usmerite desno čez mostič in pred Tevčami zavijete še enkrat desno čez most – smerokaz Vrh nad Laškim. Sledi 3,7 km vzpona po asfaltni cesti do Vrha nad Laškim (535 m n.v.). V križišču se napotite v smeri proti Jurkloštru. Pred Velikimi Gorelcami se cesta izravna in zopet rahlo dvigne do zaselka. Skozi Velike Gorelce nadaljujete naravnost, nato pa sledi spust v dolino potoka Mišnica. Na koncu spusta je oster ovinek v desno. Nadaljujete proti Mišjemu Dolu, kjer na cesti Rimske Toplice – Jurklošter zavijete levo. Cesta se rahlo vzpenja proti Jurkloštru, kjer zavijete desno čez most čez Gračnico – smerokaz Lisca 10 km – in tam je tudi konec asfaltne ceste. Sledi 4 km zložnega vzpona ob potoku Lahomnica do Polane. V Polani nadaljujete naravnost po asfaltni cesti v smeri proti Selam in Lisci. Po 0,5 km je konec asfalta in začne se 1,3 km vzpona na Sele. Na prometnem znaku piše, da je vzpon 30%, vendar je znak na srečo postavljen tik pod vrhom klanca, tako da kolesarjem na začetku klanca ne pobere vsega poguma. Na Selah sledite smerokazu Lisca, do katere je še po asfaltni cesti 4 km. Tončkov dom na Lisci (930 m n.v.) je odprt vsak dan med 8. in 22. uro. Z Lisce je zelo lep razgled na vse strani, še posebno pa po Posavju in Zasavju. Z Lisce se nato spustite nazaj po isti poti do Polane. V Polani zavijete proti Panečam. Sledi 5 km spusta do potoka Gračnica, kjer na cesti Jurklošter – Rimske Toplice zavijete levo v smeri proti Rimskim Toplicam. V Rimskih Toplicah nadaljujete pot mimo gostišča Hochkraut po asfaltni cesti do Strenskega (glej kolesarske usmerjevalne table). Pot nadaljujete po asfaltni cesti,  ki vas ob železniški progi pripelje do Marija Gradca in od tam je le še nekaj minut do Laškega.

Laško - Rimske Toplice

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)