Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Odkrivanje Triglavskega narodnega parka


Odkrivanje Triglavskega narodnega parka - 6-dnevni paket

Triglavski narodni park boste doživeli drugače. Sestavili smo vam nekaj dnevni program v katerem boste izdelovali unikatne predmete za spominke, imeli veliko časa zase in za samostojno natančno raziskovanje, si pogledali znane znamenitosti s strokovno razlago, ter uporabili svojo iznajdljivost in naučenost za preživetje v naravi.

Ne bo vam manjkalo pomembnih informacij, veliko se boste naučili, približali vam bomo naš jezik in videli boste izjemne naravne pojave, kjer se boste lahko sprostili. Že v začetku programa vas bomo odpeljali na čarobno mesto, kjer boste poleg pogleda na zeleno modro jezero raziskovali in opazovali vrsto zaščitenih nenavadnih pojavov. Ogromno časa bo za premišljevanje in vdih svežega zraka, ter osvežitev ob pitju vode iz kristalno čistih potočkov. Ogledali si boste vse pomembne znane znamenitosti, tako naravne kot kulturne, nekaj le teh boste raziskovali tudi sami in ob tem dobili vsa potrebna navodila, zemljevide in prospekte. Seveda program vsebuje številne še neraziskane kotičke, ki jih poznajo le domačini, a boste o njih prvi vse vedeli in imeli čas za poglobljeno iskanje informacij še pred obiskom.

Se radi nekaj novega naučite?

Z izkušenim vodnikom boste en dan in noč preživeli v zavarovani naravi brez kakršnihkoli stvari.Učili se boste preživetja z minimalnim pripomočki, ostalo poiskali v naravi ne glede na vremenske razmere. Iskali boste tudi primerno hrano, si naredili ogenj, skuhali večerjo, imeli orientacijske igre s pomočjo kompasa, iskali pot po zvezdah, si postavili tabor po svojem okusu in se v življenju naučili nekaj zelo koristnega, kar vam mogoče še v prihodnosti pride zelo prav. Tečaj je vključen v program in je primeren za vse, ki se ne bojite novih izkušenj in znate uporabiti svojo iznajdljivost, ter logično razmišljanje.

Med največje znamenitosti, ki jih bomo obiskali so Blejski grad in otok, Vintgar, Slap Peričnik, Slap Savica, Bohinj, Kranjska gora, muzeji, domačije in še nekatere manjše, ki vas bodo še najbolj navdušile. Odkrivali boste skrivnostne najlepše predele Triglavskega narodnega parka, ki so znani le krajanom. Vedno pa se bo našel čas za kavo ali osvežilno pijačo ob kateri lahko preverite urnik, se sprostite in pripravite na nadaljne aktivnosti.

Obisk Slovenije ne bo minil brez prijetnih domačinov, ki vam bodo predstavili njihove navade, običaje, kulturo in vas seznanili z domačo kulinariko, ter vam pokazali nekaj njihovih več stoletij starih veščin. Na voljo vam bo tudi samostojno izdelovanje figur znotraj manjše skupine in izdelovanje predmetov v muzeju.

Najbolj se boste zabavali na sprehodu ob kristalno čistih zelenih hudourniških potočkih in slapovih, saj so strokovno vodeni. Predstavljene vam bodo bajke in starodavne zgodbice, nekaj le teh je seveda tudi resničnih. Nepozabni razgledi in poti pa vam ponujajo možnost, da napolnete doma izdelan unikaten fotografski album.

Ste že kdaj poskusili piti vodo iz potoka ali slapa in ste se ob tem še zabavali?

Vsa naša doživetja povezuje voda, ki je v Triglavskem narodnem parku čista kot solza.

Najdragocenejši biser na svetu je ravno voda in tokrat definitivno vredna naziva, saj tako mrzle in čiste še niste pili. V samem Triglavskem narodnem parku pa vam bomo na podlagi logičnih ugank in znanja, iskanja poti, odkrivanja skrivnostnih pečin in slapov, ter nezahtevnih aktivnosti pokazali zakaj se splača prebivati na tem območju pa če le za nekaj dni.

Aktivnosti so razumske, natančne in ustvarjalne ter pisane vam na kožo.

 

1.DAN

Prvi dan si bomo pogledali planinski muzej, kjer bo zagotovljeno strokovno vodenje s poudarkom na zgodovini planinstva in dediščini. Seveda ne bo manjkalo delavnic, kjer bo vsak izdelal svoj predmet za spominek. Da bo dan od jutra do večera zanimiv pa vas bodo vmes navduševali obiski kmetij z domačo kulinariko, skriti kotički najlepših dolin v tem predelu in sprehodi ob zeleno-modrih potokih. Prehodili bomo pot Triglavske bistrice, si pogledali enega izmed najbolj znanih slapov Peričnik, ki ga lahko obhodiš po stezici za njim. Za konec si pogledamo enega najlepših rezervatov Zelenci, kjer nas čaka sprehod okoli zaščitenega jezera, iskanje jezerskih vsedlin v obliki vulkančkov, naučili se boste značilnosti živalskih in rastlinskih vrst na tem območju. Dan bo poln zanimivih skritih kotičkov, namenjenih raziskovanju.

2. DAN

Drugi dan se bomo podali na krajšo pohodniško turo, kjer bomo prečkali 15m most in si pogledali druge naravne znamenitosti.

Popoldanski čas pa bomo izkoristili na Bledu, kjer si boste na podlagi natančnih navodil vodiča vzeli kolikor časa želite in si pogledali vse kar vam je v tem biseru Slovenije privlačno. Vsi, ki želite vodenje vam bo na voljo ogled Riklijeve vile z zanimivimi zgodbami o nastanku Bleda, ruševine, vile Prešeren in podobne dvorce. Vsi drzni pa si lahko privoščijo kratek pohod do najlepše skrite razgledne točke mesta.

3. DAN

Tretji dan bomo v Bohinju in okolici. Pogledali si bomo izredno zanimive skalne oblike, tolmune in korita, ter zelo redke naravne pojave, ki bodo primerni za zapolnitev fotografskega albuma. Videli boste zanimivo zgodovinsko arhitekturo in ohranjene predmete, ki vam bo pobliže predstavilo življenje človeka na tem območju. Obiskali bomo planšarski muzej in eno najstarejših ohranjenih hiš, konec dneva bomo imeli veliko čas za spretnosti in izdelovanje drobnarij, ki jih boste imeli za spomin.

4.DAN in 5.DAN

Zadnja dva dneva sta namenjena preživetju v naravi, saj boste poleg strokovno usposobljenega vodiča dobili le osnovna sredstva s katerimi se morate znajti, nahraniti želodčke in prespati. Gre za tečaj s katerim se boste naučili nekaj novega v življenju. Iskali boste hrano in pot s pomočjo orientacije, ter se poizkusili v intelektualnih igrah, ki vas bodo pripeljale do cilja.

6.DAN

Odhod domov.

Cena paketa:
2 osebi: 764,61€/osebo
3 osebe: 526,11 €/osebo
4 osebe: 406,86 €/osebo
5 oseb: 335,31 €/osebo
6 oseb: 287,61 €/osebo
7 oseb: 253,54 €/osebo
8 oseb: 227,99 €/osebo

 

Za večje skupine prosim pošljite povpraševanje: matjaz@acenta.si

 

6-dnevni modri paket vključuje:
-Triglavska Bistrica
-Slap Peričnik
-Rezervat Zelenci
-Planinski muzej
-Planota Mežakla
-Bled
-Korita Mostnice
-Domača kmetija + kosilo
-Planšarski muzej
-Oplenova hiša
-Preživetje v naravi
-Prevoz
-Strokovno vodenje
-Navodila, zemljevidi in brošure.
 

Doplačilo po izbiri:
-3x kosilo = 30 EUR/osebo
-prenočišče z zajtrkom = od 48 EUR/dan/soboNa voljo so naslednje nastanitve:
• dvoposteljna soba z zajtrkom v hostlu: od 40 €/sobo/noč
• dvoposteljna soba z zajtrkom v zasebnih nastanitvah: od 53 €/sobo/noč
• apartma za 2 osebi: od 48 € dalje
• dvoposteljna soba z zajtrkom v Hotelu s 3 zvezdicami: od 93 €/sobo/noč
• dvoposteljna soba z zajtrkom v Hotelu s 4 zvezdicami: od 135 €/sobo/noč