Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Odkrivanje Triglavskega narodnega parka


Odkrivanje Triglavskega narodnega parka - 6-dnevni paket

Triglavski narodni park boste doživeli drugače. Predvsem boste uživali v naravi, imeli veliko časa zase, si pogledali znane znamenitosti in se sprostili.

Že na začetku vas bomo odpeljali na čarobno mesto, kjer boste poleg pogleda na zeleno modro jezero spoznali vrsto zaščitenih živalskih in rastlinskih vrst parka. Tam vas bo čakalo tudi opazovanje jezerskih usedlin v obliki vulkančkov, navdih za zgodbo pa boste našli ob strokovni razlagi. Ogromno časa bo za počitek in vdih svežega zraka, ter osvežitev ob pitju vode iz kristalno čistih potočkov.

Ogledali si boste vse pomembne znane znamenitosti, tako naravne kot kulturne, nekaj le teh boste raziskovali sami in si ob tem vzeli časa kolikor boste želeli. Seveda vas ne bomo prepustili čisto same, saj boste imeli dobro dobro zarisano pot in odlične napotke. Da pa ne boste lačni smo vam pripravili domače predelano zdravo kulinariko, imeli boste tudi priložnost ogleda pridelave enega izmed med boljših slovenskih domačih sirov.

Ste radi v sožitju z naravo?

Med največje znamenitosti spadajo Blejski grad in otok, Vintgar, Slap Peričnik, Slap Savica, Bohinj, Kranjska gora in še nekatere manjše, ki vas bodo še najbolj navdušile. Odkrivali boste skrivnostne najlepše predele Triglavskega narodnega parka, ki so znani le domačinom in so prometno nedostopni, ravno zato pa so privlačni in izbrani za vas.Tam bomo našli harmonijo za počitek, ki vas bo nahranila z energijo. Vedno pa se bo našel čas za kavo ali osvežilno pijačo ob katerih seveda lahko poiščete zabaven klepet ali pa se tako kot večina čisto odmaknete, si najdete prostor pod soncem in uživate v tišini, petju ptic, ter žuborenju vode.

Obisk Slovenije ne bo minil brez prijetnih domačinov, ki vam bodo predstavili njihove navade in običaje, vas seznanili z domačo kulinariko in vam pokazali nekaj njihovih več stoletij starih veščin.

Najbolj se boste zabavali na sprehodu ob kristalno čistih zelenih hudourniških potočkih in slapovih. Nepozabni razgledi in poti pa vam ponujajo možnost, da napolnete ves svoj fotografski album.

Potrebujete čas za oddih?

Vsa naša doživetja povezuje voda, ki je v Triglavskem narodnem parku čista kot solza.

Najdragocenejši biser na svetu je ravno voda in tokrat definitivno vredna naziva, saj tako mrzle in čiste še niste pili. V samem Triglavskem narodnem parku pa vam bomo poleg vode predstavili sobivanje človeka z naravo in pokazali zakaj se splača prebivati na tem območju, pa če le za nekaj dni.

Poleg vseh aktivnosti, ogledov in strokovnih vodenj vam bomo ponudili čas in čarobne lokacije, kjer se boste odklopili, uživali, ter se čisto odmaknili od vrveža naporov vsakdanjega delovnika.

Aktivnosti so nezahtevne, sproščujoče in namerno pisane vam na kožo.


PROGRAM PO DNEVIH:

 

1.DAN

Že v začetku programa vas bomo odpeljali na ogled rezervata Zelenci, ki je izredno pomembna naravna znamenitost, kjer boste poleg pogleda na zeleno modro jezero spoznali vrsto zaščitenih živalskih in rastlinskih vrst parka. Tam vas bo čakalo tudi strokovno opazovanje jezerskih usedlin v obliki vulkančkov. Pogledali si bomo tudi nekaj ostalih naravnih dediščin, Planico, Tamar ter imeli čas za sprostitev, kavo in kosilo. Pozni popoldanski čas pa bomo izkoristili za samostojno raziskovanje mesta Kranjska Gora.

2. DAN

Drugi dan si bomo pogledali planinski muzej, ki vam bo z miniaturno predstavo in slikami pričaral zanimive občutke in povezanost z našimi gorami. Da bo dan od jutra do večera zanimiv pa vas bodo vmes navduševali obiski kmetij z domačo zdravo kulinariko, skriti kotički najlepših dolin v tem predelu in sprehodi ob zeleno-modrih potokih. Prehodili bomo pot Triglavske bistrice, si pogledali enega izmed najbolj znanih slapov Peričnik, ki ga lahko obhodiš okoli po stezici. Vmes pa se bomo ustavili tudi na Pocarjevi domačiji, ki spada med najstarejše postavljene na tem območju.

3. DAN

Tretji dan bo namenjen sprostitvi in polnjenju energije, zato vam bomo razkrili zdravilne točke, ki so izključno naravnega izvora. Obiskali bomo Pokljuko, ki velja za najvišje ležeče barje v Evropi in ima poleg zdravilnih učinkov na telo tudi odlično simbiotsko naravo. V določenih vremenskih pogojih bomo lahko nabirali gozdne sadeže. Priporočamo vam tudi primerno obutev saj bomo zarili v posebno območje, kjer ne bo trde podlage in je zelo zabavna preizkušnja. Nezahtevna aktivnost, ki vam bo ponudila obilo smeha in sožitja z naravo. Proti večeru pa bo prosti čas za nakup spomnikov ali počivanje.

4.DAN

Tokrat si bomo pogledali zanimivosti Blejskega Vintgarja, ki je ena izmed najlepših naravnih znamenitosti. Strokovna razlaga vam bo približala nastanek vseh naravnih pojavov, ki se bo nadaljevala tudi v informativnem centru TNP. Razstava vam omogoča vpogled v zaščitene rastline in živali in je vredna ogleda. Predvideno je prosto popoldne po Bledu, kjer si boste na podlagi natančnih navodil vodiča vzeli kolikor časa želite in si pogledali vse kar vam je v tem biseru Slovenije privlačno. Vsi, ki želite vodenje pa vam bo na voljo ogled Riklijeve vile z zanimivimi zgodbami o nastanku Bleda, ruševine, vile Prešeren in podobne dvorce. Vsi drzni pa si lahko privoščijo kratek pohod do najlepše skrite razgledne točke mesta.

5.DAN

Zadnji dan bo na sporedu Bohinj in okolica. Pogledali si boste rečice in zelo redke naravne pojave, ki bodo primerni za zapolnitev fotografskega albuma.

Videli pa boste tudi zanimivo zgodovinsko arhitekturo in ohranjene predmete, ki vam bo pobliže predstavilo življenje človeka na tem območju. Pogledali si bomo tudi 130 let stari hudičev most, kozolce in ostale znamenitosti na področju Bohinja. Za konec pa se bomo sprehodili okoli jezera in se spočili z ležanjem na travi, kjer se boste navdihnili dovolj svežega zraka za pot domov.

6.DAN

Odhod domov. 
Izlet nepozabno doživetje in odkrivanje Triglavskega narodnega parka (minimalno 2 osebi).


Cena izleta:
2 osebi: 692,15 €/osebo
3 osebe: 473,67 €/osebo
4 osebe: 364,43 €/osebo
5 oseb: 298,89 €/osebo
6 oseb: 255,20 €/osebo
7 oseb: 223,98 €/osebo
8 oseb: 200,58 €/osebo


Za večje skupine prosimo pošljite sporočilo na e-naslov: matjaz@acenta.si

6-dnevni zeleni paket vključuje:
-strokovno vodenje
-prevozi
-rezervat Zelenci
-Tamar
-Planica
-Pocarjeva domačija
-Triglavska Bistrica
-Slap Peričnik
-Mokrišče, zdravilne točke
-Blejski Vintgar
-Korita mostnice
-planinski muzej
-ogled TNP centra
 

Za doplačilo po izbiri:
-5x kosilo = 50 EUR/osebo
-1x večerja = 10 EUR/osebo
-nočitev = od 48 EUR/dan/sobo


Na voljo so naslednje nastanitve:
• dvoposteljna soba z zajtrkom v hostlu: od 40 €/sobo/noč
• dvoposteljna soba z zajtrkom v zasebnih nastanitvah: od 53 €/sobo/noč
• apartma za 2 osebi: od 48 € dalje
• dvoposteljna soba z zajtrkom v Hotelu s 3 zvezdicami: od 93 €/sobo/noč
• dvoposteljna soba z zajtrkom v Hotelu s 4 zvezdicami: od 135 €/sobo/noč