Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Hrvaška > Apartmaji Premantura

Natisni Pošlji-prijatelju

Apartmaji Premantura

Premantura, Selo 63a, 52100 Pula GSM: 00 386 31 207 192, 00 385 989 353 822

Rt kamenjak z okolico nudi mnoge aktivnosti

Villa Angela in apartmaji Premantura se nahajajo praktično ob vhodu v zaščiteno območje "Dolnji Kamenjak". Polotok Kamenjak predstavlja najjužnejši del istrskega polotoka. Nahaja se v severozahodnem Hrvaškem Jadranu. Od leta 1966 je polotok Kamenjak pravno zaščiten kot objekt posebnega pomena. Z njim ureja javna ustanova Natura Histrica. Polotok meri v dolžino 9,5 km, v širino pa se razteza med 400 in 1600 metri. Obkrožen je z 30 kilometrov dolgo in zelo raznoliko obalo.

Najem apartmaja Premantura bo razveselil vse, ki radi:

 • Obiščejo Kamenjak in občudujejo njegovo pristnost in nedotaknjeno naravo,
 • Poiščejo svoj kotiček na lepi plaži in uživajo v kristalno čistem morju,
 • Raziskujejo prelepo naravo (Rt Kamenjak je prav gotovo eden glavnih istrskih naravnih biserov),
 • Aktivno preživljajo dopust (na voljo so številne aktivnosti na in ob morju, polotok pa nudi odlične možnost za ribolov, deskanje na vodi, itd.),
 • Radi kaj dobrega pojedo (Nedaleč stran, v vasi Banjole lahko obiščete vrhunsko a še vedno domačo restavracijo Batelina, ki jo je kuharski mojster Anthony Bourdain, v eni svojih oddaj označil kot eno najboljših restavracij na hrvaškem! Več v povezavi.

Bogat rastlinski in živalski svet

Rt Kamenjak oz. »Donji Kamenjak« nudi zavetje številnim rastlinam in živalim, tako na kopnem, kot v morju. Na območju se nahaja preko 550 različnih vrst rastlin, še posebej izstopajo orhideje med katerimi je pet edemičnih vrst. 

Ribolov na Kamenjaku

Ribolov na Kamenjaku je posebno doživetje, še posebej, če se ravnamo po »najboljših« ribolovnih urah, bomo imeli priložnosti videti naravo v prelepih barvnih odtenkih, ki jih dajeta jutranje in večerno sonce. Pri ribolovu z obale »na grund« boste z malo sreče in potrpežljivosti naleteli na lepo orado, ribona ali ovčico.

Kdor si želi več akcije, si bo v bližnjem portiču izposodil čoln ali se pridružil ribiški druščini in se preizkusil v drugih ribolovnih tehnikah.

Kolesarjenje po Istri

Južna Istra ima osem kolesarskih stez; s kolesom lahko spoznavate mesta v okolici, pri tem vam lahko pomagajo tudi vodiči iz turističnih agencij. Tudi za kolesarjenje v Premanturi, na Kamenjaku in okolici je odlično poskrbljeno. Priskrbite se enega od brezplačnih zemljevidov in se podajte na pot po okoliških istrskih vaseh. Za tiste z gorskimi kolesi je po polotoku Kamenjak speljana prelepa krožna pot. Turo lahko podaljšate tudi na Gornji Kamnjak, pot pa vas bo pripeljala do vasi in letovišča Banjole. Za lžjo orientacijo vam je na voljo tudi zemljevid kolesarskih poti po Kamenjaku.

Surfanje in drugi vodni športi

Zaradi dobrih vetrov za šport na morju lahko uživate poleti in jeseni, ugodno je za surfanje in jadranje. Bližnji Medulin je dobro znana postojanka surferjev. Tam in v okolici si lahko surf tudi izposodite ali pa se udeležite tečaja surfanja.

Potapljanje

Razgiban teren pod vodo in pester živalski svet nudita odlične pogoje za »šnorklanje« in potapljanje. Z malo sreče boste pod vodo uzrli nenevarno vrsto tjulnja – sredozemsko medvedico (Monachus Monachus). Podvodni svet je prekrasen ,obkrožen z pomorskimi votlinami, posebna atrakcija je približno trideset lokacij starih ladij potopljenih v času svetovnih vojn. Potapljaško opremo si je mogoče izposoditi v številnih klubih v Premanturi in Medulinu, kjer izvajajo tudi potapljaške tečaje.

Naravne in kulturne znamenitosti

Za Pulo in okoliška mesteca in vasi bi lahko rekli, da so muzej na prostem. Puljska arena,  trdnjavi Monte Christo in Fort Burginjon, do ostankov rimskih cest, cerkva in drugih objektov. Obiščete lahko paleontološko nahajališče na otočku Fenoligi,kjer lahko v naravi vidite odtise dinosaurov,ki so tu živeli pred 80-90 miljoni let.

 


Preveri proste kapacitete >>