Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:






Prelepa kolesarska pot po Prlekiji


 

Verjetno ste že razmišljali o kolesarjenju? Ste že razmišljali o kolesarjenju po prelepih gričkih Prlekije? Super je, če ste kje bližje iz tistih krajev, da pot do tja ni predolga. Za kolesarske navdušence pa seveda ni problem, naložiti kolesa v ali na avto in se odpeljati proti Prlekiji.

Prepričan sem da ste že slišali za kraj Jeruzalem, za Mursko polje ali Ljutomer. Če ste, potem veste, da lahko v Jeruzalemu in njegovih obkrožujočih goricah občudujete prelep razgled na sosednje gričke, sploh če ste tam v popoldanskem času, kadar svetloba od sonca pada pod kotom, ki vam pričara pravljično vzdušje in lepoto kraja. Mursko polje je prelepo, ker lahko občudujete reko Muro in se ob njej ustavite za trenutek ter poslušate kako mirno teče svojo pot.

Priporočam, da se na pot odpravite s kakšnim vodičem, veliko je dobrih vodičev, sam pa uporabljam in priporočam Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji (avtor: Igor Maher), res izčrpen vodnik po kolesarskih poteh, seveda so kolesarske poti večinoma vse označene, tako, da je težko zgrešit cilj, najbolje pa je še vedno vprašat kakšnega domačina, ki bodo veseli, da vam lahko pomagajo.


Kolesarjenje po Prlekiji je zanimivo tudi, ker je to dežela gričkov, to pomeni, da je veliko vzponov in spustov. Tako se na eni točki vzpnete grič in na vrhu občudujete razgled, nato sledi spust v dolino, da kjer se prijetno spočijete in ohladite.


Če boste lačni in bi radi dobro jedli je na poti med vasjo Svetinje in Jeruzalemom gostišče Taverna , zelo znana in priznana, priporočam, da si naročite vroče maline. 100m naprej je še vredna ogleda zidanica Malek, kamor lahko greste na pokušino vrhunskih vin iz bližjega okoliša.


Obilico lepih trenutkov na kolesu po Prlekiji!