Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:






Tečem, torej sem


 

Na leto se tudi do trikrat preselim. Jeseni na obalo, poleti v prestolnico in vmes še za kak mesec na Štajersko. Za kruhom ne grem zgolj s trebuhom, kot pravijo, ampak s polnim avtom škatel, knjigami in drugim. Saj veste- krame se nabere. In ko pakiram škatle in razvrščam nujno od manj nujnega, tekaško opremo vedno spakiram nazadnje. Še isti večer ali naslednje jutro, ko sem varno preseljena, si nadenem tekaške copate, mp3 in gremo. Kjerkoli sem, se vedno najde kakšna steza za tek.


Zakaj tečem? Ker me celodnevno sedenje pred računalnikom spravi v turobno razpoloženje, tek pa mi ga pomaga odpraviti. Če se zalotim da dva ali tri dni skupaj zgolj lenarim, se mi vse naloge in obveznosti zdijo še težje kot so v resnici. Tečem zase in ritem prilagajam počutju. To pomeni, da se včasih tudi samo sprehajam in vmes globoko diham.Kaj pa vi? Kdaj ste nazadnje prisluhnili sebi in tišini v vas?


Danes se bom odpravila na PST, pot spominov in tovarištva. 35 km dolga pot na mestu kjer je med drugo svetovno vojno žica ločevala okupirano Ljubljano od okolice je živ spomenik.Med tekom po poti, se zavem, kako srečni smo, da smo svobodni.Morda se sliši klišejsko, ampak je res.

˝Del poti spominov in tovarištva poteka tik ob koseškem bajerju˝, Foto: Lana Švab (2012)

 

Poleg PST-ja je v Ljubljani in njeni okolici še kar nekaj primernih tekaških poti. Park Tivoli z Rožnikom, Šmarna gorainGrmada, pa tudi na Igu se kaj najde.

˝Park Tivoli˝, Foto: Lana Švab (2012)


Primorcem priporočam tek na Slavnik ali pa ob obali izLucijeskozi portoroški tunel do Strunjana. Za slednje počakajte do jeseni, sedaj je prevroče.

˝Tek ob vodi pomirja.˝, Foto: Lana Švab (2012)

 

Tudi na Bledu sem že tekla. Enkrat okoli jezera je kar primerna dolžina. Vmes se ustavite, naredite par izpadnih korakov in se zazrite v zeleno vodo. Pomirilo vas bo.

Celo Štajerska regija ima veliko poti, primernih za tek. Čez 21 dni se bo v Mariboru zgodil dvodnevni Eko maraton. Vendar to ni edina tekaška prireditev letos. Seznam je precej dolg. Večino prireditev smo že zamudili, jagodni izbor pa ostaja. Poleg omenjenega še 17. Ljubljanski maraton, ki bo potekal konec oktobra.

Kjerkoli že boste tekli, ne pozabite na udobno obutev in ustrezno pijačo! Poleti zgolj voda ne bo dovolj, nadomestiti morate izgubljene elektrolite. Mešanica jabolčnega soka in mineralne vode je po mojem mnenju boljša izbira od sintetičnih izotoničnih pijač.